REN-studietur til New York: del III

Onsdag 8. oktober startet vi dagen med et besøk til Knewton. Knewton er sånn som man ser for seg at amerikanske, trendy bedrifter skal være, med øltappekran i fellesarealet…

IMG_2467

Møterommet var rett ved kjøkkenarealet. Folk kunne derfor slenge innom hvis de ville: ingen lukkede dører her, gitt.

IMG_2469

Charlie Harrington (Director of Buisness Development) forteller om Knewton, og samtidig får vi et glimt av snack-baren i bakgrunnen…

IMG_2472

Gode idéer og innfall skribles på veggene, slik at andre kan kommentere på dem. Sånn skulle vi hatt det på Dragvoll, også!!!

plakatKnewton

Visdomsord fra Ann Plato.

plakatknewton2

Delingskultur er viktig

Vi fikk høre fra både Charlie Harrington, Paul Robbins og David Kuntz. De syntes det var stas å kunne fortelle at de har et samarbeid med Gyldendal Forlag: Smart Øving. Knewtons fokusområde er adaptiv læring, og hvis vi rapper det Gyldendal Forlag sier om denne læringsformen, så kan det oppsummeres som følgende:

Adaptiv læring er betegnelsen på systemer som bruker teknologi til å presentere lærestoff til elevene, tester måloppnåelse og  viser læringsfremgang over tid. Undervisningen er basert på at hver elev får lærestoff som passer sitt behov. Det betyr at den enkelte elev får kartlagt kompetansen sin og anbefalt lærestoff til alle de ulike kompetanseprofilene til elevene.

For å få dette til ligger det mye statistikk i bakgrunnen og lurer her. Systemet innhenter opplysninger om det elevene gjør, hvilke læringsobjekter de ser, hvor lenge, hvilke spørsmål de svarer riktig og galt på, osv. osv. I tillegg samles det data over tid, slik at man kan se typiske «mønster» for hvordan ulike elever/elevgrupper går gjennom læringsløpet. Det er også mulig å fange opp elever som blir hengende etter, og som ikke kommer seg framover i læringsløpet. Et spørsmål som alltid dukker opp, er selvfølgelig personvernet til elevene når det samles så mye informasjon om dem, men Knewton forsikret (selvfølgelig) at dette ikke var noe problem.

Det Knewton driver på med er spennende saker, og jeg gleder meg til å høre Jose Ferreira fra Knewton på NKUL2015 onsdag 6. mai kl. 12:30.


Etter lunsj dro vi til Colombia universitetet (igjen), men denne gangen til Institute for Learning Technologies. Som navnet antyder er dette et institutt som driver med forskning på hvordan teknologi kan brukes i utdanning.

AllisonLee

Allison Lee forteller om forskningsprosjektet sitt

Det var flere som presenterte prosjektene sine, blant annet Allison Lee som ledet et prosjekt som omhandlet hvordan man kunne bruke nettbrett for å forbedre forståelsen av vitenskapelige tekster og forståelse av grafikk. Hun hadde brukt eye-tracker for å undersøke hvordan man forholder seg til multimedia-tekster.

En av konklusjonene til Lee var at e-bøker innenfor utdanning ikke benyttet seg av de multimedie-mulighetene som kunne bidra til bedre læring.

MichaelSwart

Michael Swart fokuserer på bruk av håndbevegelser i læring

Michael Swart fortalte om et prosjekt som utforsker hvilken rolle håndbevegelser i vår forståelse av brøk. Han viste fram et spill hvor du brukte fingeren for å dele opp et batteri (tror jeg det var) i et pingvin-landskap 😀 Prosjektet het M3 – Mobile Movement Mathematics.

 

 

 

 

I tillegg var Dr. John B. Black tilstede, og han har vært med på en rekke forskningsprosjekt innenfor læring, forståelse og motivasjon. Han har en PhD fra 1979, og har vært i gamet lenge, noe som har resultert i 80 artikler og 4 bøker. Hans interesseområde er det kognitive, og hvordan dette best kan brukes i utvikling og design av undervisningsteknologi.

JohnBlack

(Jeg tror kanskje det er) Susan Lowes (t.v.) og (jeg vet at det er) John B. Black (t.h.)


Etter det faglige programmet var ferdig på onsdag, var det mottakelse hos den norske generalkonsulen i New York; Elin B. Rognlie. Det var veldig stas, og jeg angret på at jeg ikke tok noen bilder av utsikten fra leiligheten! Men her er i hvert fall et stemingsbilde fra leiligheten:

receptionI tillegg til alle REN-deltakerne var også alle de som hadde holdt foredrag for oss i New York, invitert. Gode muligheter til å mingle med lokalbefolkningen, altså.

Reklamer

2 tanker på “REN-studietur til New York: del III

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s